Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation documentaire From Bedrooms to Billions komt in september uit

The PlayStation Revolution.

De derde documentaire in de From Bedrooms to Billions-reeks, The PlayStation Revolution, heeft een releasedatum gekregen. De docu is vanaf 7 september te bekijken.

From Bedrooms to Billions: The PlayStation Revolution is een twee uur durende documentaire over de oorsprong van de PlayStation en gaat dieper in op waarom Sony toentertijd de strijd met Nintendo en Sega aanging. Hideo Kojima, Mark Cerny, David Jaffe en meer bekende namen uit de game-industrie zijn geïnterviewd en passeren de revue.

De docu is gemaakt door Gracious Films, het bedrijf van Anthony en Nicola Caulfield. Beide broers waren eerder al verantwoordelijk voor From Bedrooms to Billions en From Bedrooms to Billions: The Amiga Years!.

In 2016 werd succesvol een Kickstartercampagne voor de documentaire opgestart, maar sindsdien bleef het stil rondom het project. Er is nu toch teken van leven. The PlayStation Revolution is vanaf 7 september op dvd, blu-ray en digitaal verkrijgbaar.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties