Skip to main content

PlayStation baas belooft "meer exclusieve games dan ooit" voor PS5

Grote verwachtingen.

PlayStation-baas Jim Ryan belooft dat 'de PlayStation 5-generatie meer exclusieve games dan ooit' krijgt.

Die opvallende uitspraak van de Sony Interactive Entertainment-CEO kwam er tijdens een interview met het Japanse tijdschrift Nikkei.

Tijdens het gesprek werd gevraagd hoe Sony de concurrentie aangaat met Microsoft. Recent kocht Microsoft het bedrijf Bethesda om zijn eigen catalogus aan exclusieve games uit te breiden.

Bekijk op YouTube

"We hebben stilletjes maar gestaag geïnvesteerd in games van heel hoge kwaliteit voor PlayStation", aldus Ryan. "En we willen ervoor zorgen dat de PlayStation 5-generatie meer exclusieve games dan ooit heeft."

Ryan sluit daarbij niet uit dat Sony bestaande bedrijven overneemt.

Beweringen dat Sony zijn Japanse roots achterlaat en eerder mainstream blockbusters wil ontwikkelen, kloppen volgens Ryan niet.

Bekijk op YouTube

"De PlayStation 5 heeft meteen veel software door Japanse ontwikkelaars gekregen", aldus Ryan. "Ik wil onze band met Japanse ontwikkelaars verstevigen en content voor de PlayStation 5 uitbrengen die gepast is voor de Japanse markt."

De nieuwe console van Sony legt het bedrijf geen windeieren, want de PlayStation 5 is de snelstverkopende console ooit in de VS. Er is ook een nieuwe PS5 update waarmee je HDR kunt uitschakelen.

Read this next