Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 5 vorig jaar al 4,5 miljoen keer verkocht

Wordt voorlopig wel met verlies verkocht.

Sony heeft zijn financiële rapportering voor het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de PlayStation 5 op 31 december 2020 al 4,5 miljoen keer was verkocht. Tegen eind maart hoopt het bedrijf nog eens 3 miljoen extra consoles te verkopen.

Met 4,5 miljoen verkochte exemplaren doet de PS5 het voorlopig even goed als zijn voorganger. Uiteraard ligt de vraag deze keer een stuk hoger dan het aanbod, dus met meer beschikbare exemplaren hadden de verkoopcijfers van de PS5 nog flink wat hoger kunnen liggen.

Nog opvallend is dat de verkoop van de nieuwe console voorlopig verlieslatend is voor Sony. het bedrijf verkoopt de PS5 dus aan een prijs die lager ligt dan de productiekost om competitief te blijven. De komende maanden en jaren zal die productiekost onvermijdelijk dalen, waarna Sony uiteraard wel winst zal maken op de verkoop.

Ook momenteel maakt Sony echter nog voldoende winst via andere kanalen. Zo zijn er het afgelopen kwartaal 1,5 miljoen PlayStation Plus-abonnees bijgekomen, goed voor een totaal van 47,4 miljoen. De verkoop van de PlayStation 4 daalt dan weer, al werden er eind vorig jaar toch nog steeds 1,4 miljoen nieuwe exemplaren verkocht.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties