Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 5 toeleveringsproblemen opgelost in Japan en Azië

Hopelijk binnenkort ook bij ons.

Meer dan twee jaar na de release van de PlayStation 5 blijft het een uitdaging om een nieuwe console te bemachtigen. Er lijkt echter beterschap in het verschiet. In Japan en de rest van Azië verwacht Sony alvast 'geen toeleveringsproblemen meer'.

Tijdens het PlayStation Partner Awards-evement in Japan liet topman Jim Ryan weten dat er in het thuisland van Sony geen tekorten zullen zijn in de kerstperiode en bij het begin van 2023

Ryan verontschuldigt zich ook voor de problemen van de afgelopen jaren en bedankt iedereen voor hun begrip en steun. Of dit statement betekent dat je de PlayStation 5 ook bij ons binnenkort vrij in de winkel kunt kopen, is niet duidelijk.

De afgelopen jaren leden alle consolefabricanten onder het tekort aan microchips, de gevolgen van de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne. Het gros van die problemen lijkt echter stilaan opgelost.

Wereldwijde inflatie vormt echter wel nog steeds een groot probleem. Sony zag zich daarom al genoodzaakt om de PlayStation 5 prijs te verhogen. Concurrent Microsoft volgt dat voorbeeld voorlopig niet, maar verhoogt wel de adviesprijs voor first-party Xbox games naar 70 dollar.

Read this next