Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 5 Slim vereist internetverbinding om de disc drive te installeren

Geen net werk.

Om de exerne disc drive van de nieuwe PlayStation 5 Slim aan te sluiten, moet je met het internet verbonden zijn. Dat blijkt althans uit foto's van de doos van de console.

De PlayStation 5 Slim komt officieel pas in november uit in de Verenigde Staten, maar op X/Twitter zijn al meerdere foto's van de bundels met Call Of Duty Modern Warfare 3 en Spider-Man 2 te vinden.

Op de doos staat onder andere te lezen dat een internetverbinding vereist is om je disc drive met de console te koppelen. De eerste reacties op social media zijn alvast negatief. Als de servers offline zouden zijn, kun je immers niet met je nieuwe console aan de slag.

Vermoedelijk dient de maatregel van Sony vooral om piraterij tegen te gaan en te vermijden dat je andere, externe disc drives met je console kunt verbinden.

De PlayStation 5 Slim komt in de loop van de komende maanden ook bij ons uit. De nieuwe variant is zowel met als zonder de disc drive te koop. Je kunt ook eerst de discloze variant kopen, en op een later moment upgraden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties