Skip to main content

PlayStation 5 Slim vereist internetverbinding om de disc drive te installeren

Geen net werk.

Om de exerne disc drive van de nieuwe PlayStation 5 Slim aan te sluiten, moet je met het internet verbonden zijn. Dat blijkt althans uit foto's van de doos van de console.

De PlayStation 5 Slim komt officieel pas in november uit in de Verenigde Staten, maar op X/Twitter zijn al meerdere foto's van de bundels met Call Of Duty Modern Warfare 3 en Spider-Man 2 te vinden.

Op de doos staat onder andere te lezen dat een internetverbinding vereist is om je disc drive met de console te koppelen. De eerste reacties op social media zijn alvast negatief. Als de servers offline zouden zijn, kun je immers niet met je nieuwe console aan de slag.

Vermoedelijk dient de maatregel van Sony vooral om piraterij tegen te gaan en te vermijden dat je andere, externe disc drives met je console kunt verbinden.

De PlayStation 5 Slim komt in de loop van de komende maanden ook bij ons uit. De nieuwe variant is zowel met als zonder de disc drive te koop. Je kunt ook eerst de discloze variant kopen, en op een later moment upgraden.

Read this next