Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 5 release bekend gemaakt

Even tussen neus en lippen door.

Sony heeft via het PlayStation Blog de PlayStation 5 releasedatum bekend gemaakt, alsook kleine updates over de nieuwe controller.

De consolefabrikant haalt opnieuw de rumble uit de controller, maar vervangt deze ditmaal met haptische feedback. Feitelijk houdt dat in dat je er een meer nauwkeurige rumble voor in de plaats krijgt, vergelijkbaar met hoe de technologie reeds in smartphones en de Nintendo Switch Joy-Con is geïmplementeerd.

Daarnaast heeft de controller nu 'adaptieve' triggers. Dat houdt in dat de L2 en R2 knoppen meer of minder weerstand kunnen bieden als je ze indrukt. Het blog noemt als voorbeeld het spannen van een boog, of het indrukken van het gaspedaal van een auto.

Maar of de console er echt zo gaat uitzien weten we nog niet.

In een exclusief interview met techwebsite Wired heeft Mark Cerny een aantal andere zaken opnieuw bevestigd: de console ondersteunt hardwarematige raytracing, bevat een SSD-schijf die de laadtijden van games aanzienlijk verkort en een 4K Bluray speler.

De PlayStation 5 komt tijdens de feestdagen van 2020 op de markt. De prijs is nog niet bekend gemaakt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties