Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 5 ondersteunt backwards compatibility voor bijna alle PlayStation 4-topgames

Heel wat manueel werk.

Tijdens de afgelopen deep dive-sessie over de specificaties van de PlayStation 5 heeft Sony onder andere meer uitleg gegeven over de backwards compatibility van het systeem. Volgens systeemarchitect Mark Cerny zullen bij de lancering van de nieuwe console zo goed als alle PlayStation 4-topgames die functionaliteit ondersteunen.

Volgens Cerny is het speelbaar maken van PlayStation 4-games op de nieuwe console een bijzonder tijdrovend proces. Elke game moet immers individueel getest worden. Sony heeft er dan ook voor gekozen om in de eerste plaats op de honderd meest gespeelde PlayStation 4-games te focussen. Die ondersteunen volgens Cerny intussen bijna allemaal backwards compatibility.

Die games krijgen op de nieuwe console bovendien nog een extra boost die verder gaat dan de boost van de PlayStation 4 Pro. Aangezien elke game individueel wordt getest, is er momenteel nog geen duidelijkheid of ook games voor oudere consoles zoals de PlayStation 3 ook backwards compatibility krijgen.

Ben je benieuwd welke nieuwe console je best koopt? Lees hier dan zeker of de PlayStation 5 krachtiger is dan de Xbox Series X.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties