Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 5 Media Remote voorgesteld

Beschikbaar bij de release.

Sony laat weten dat er bij de PlayStation 5 release ook een nieuwe Media Remote beschikbaar is. Die afstandsbediening is volgens het bedrijf vooral handig bij het gebruik van verschillende media- en streamingapplicaties.

Zo bevat de afstandsbediening naast de klassieke knoppen ook specifieke knoppen voor Disney+, Netflix, Spotify en YouTube. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om het volume aan te passen of te dempen, beeldmateriaal te pauzeren, te hervatten en vooruit of terug te spoelen.

Ook kun je met de afstandsbediening elke compatibele televisie bedienen en kun je de PlayStation 5 aanzetten en bedienen. Het bedienen van de media remote doe je vooral in het daarvoor voorziene mediaruimte van de PlayStation 5. Daar vind je alle standaard geïnstalleerde media- en streamingapplicaties.

Hoe de volledige PlayStation 5 user interface eruitziet en werkt, ontdek je op onze website.

Getagged als
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties