Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 5 lanceert dan toch niet in oktober

Gerucht vakkundig de kop ingedrukt.

Vandaag deed even het gerucht de ronde dat de PlayStation 5 in oktober zou lanceren, Sony Japan drukte dat gerucht echter al snel de kop in.

In een vacature van Sony voor een hardware-aankoper viel te lezen dat 'de PlayStation 5 in oktober 2020 uitkomt'. Omdat de vacature werd uitgeschreven door CEO Jim Ryan leek het bericht geloofwaardig.

De Japanse website Famitsu zocht na het lezen van de vacature contact op met Sony Japan, dat het gerucht snel ontkrachtte. Het bedrijf laat namelijk dat de vacaturewebsite een fout heeft gemaakt. De vacature zelf werd dus niet opgesteld door Sony. Voorlopig blijft de releasedatum van de PlayStation 5 dus in 'het najaar van 2020' staan.

We weten dus nog steeds zeer weinig over de nieuwe console. Zo is het nog niet geweten hoe de console eruit ziet, welke games ervoor uitkomen of hoeveel die kost. Die informatie zou Sony volgens geruchten aankondigen tijdens een PlayStation 5 event in juni. De prijsbepaling is waarschijnlijk nog niet voor meteen, want Sony wacht op de prijs van de Xbox Series X en Microsoft wacht volgens geruchten op de prijsbepaling van de PlayStation 5.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties