Skip to main content

PlayStation 5 krijgt grote systeemupdate

USBeter.

De PlayStation 5 krijgt op woensdag 14 april een grote update die ondersteuning voor USB-opslagapparaten en cross-gen Share Play mogelijk maakt. Dat maakt Sony zelf bekend.

Tot nu toe was het niet mogelijk om savedata van je PlayStation 5 te verplaatsen naar externe opslagapparaten. Vanaf de update morgen zal dat dus wel mogelijk zijn voor opslagapparaten die met USB werken. Zo hoef je games dus niet steeds te verwijderen en nadien weer te downloaden, maar kun je ze gewoon verplaatsen.

Je kunt de games echter niet afspelen vanop die externe USB-opslag. De game moet dus steeds op de interne SSD staan om afgespeeld te worden.

Games op de USB drives krijgen ook geen automatische updates. Ze moeten steeds naar de interne SSD worden verplaatst om het updateproces te starten.

Volgens Sony laten sommige games je ook toe om bepaalde delen naar een extern USB-opslagapparaat te verplaatsen. Daar is echter nog geen extra info over beschikbaar.

Je kunt de games tot slot niet rechtstreeks op de USB drive downloaden.

Op de Xbox Series X was het wel het wel meteen mogelijk om games op een extern USB-opslagapparaat te plaatsen. Games op die externe USB-drive kunnen ook updates krijgen en rechtstreeks op de externe drive worden gedownload.

De PlayStation 5 ondersteunt nog steeds geen externe SSD-drives. Volgens Sony wordt er op dit moment aan die feature gewerkt. "De PS5 zal opslaguitbreidingen via M.2 drives in de toekomst ondersteunen", zo klinkt het.

De update maakt het ook mogelijk om aan cross-gen Share Play te doen. Zo kunnen PS5 spelers een vriend op de PS4 hun game tonen of zelfs een game betreden. Er is ook ondersteuning voor virtuele couch co-op.

Het Game Base menu wordt ook verbeterd zodat je makkelijker tussen je Party en andere vrienden kunt wisselen. Je kunt ook de game chat uitschakelen en het volume van andere spelers aanpassen. Game updates kunnen in de toekomst ook via pre-download klaar gezet worden.

Tot slot krijgt de PlayStation App een update. Er komt een Wishlist, notificaties van vrienden die online zijn en de mogelijkheid om de online status van je console aan te passen. Volgens Sony kun je in de toekomst via de app ook de opslag van de PS5 beheren.

Er komen trouwens meer PlayStation mobile games. Zin in nieuwe games? Wij verzamelen alle God of War: Ragnarok release, gameplay en setting info voor jou!

Read this next