Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 5 krijgt (eindelijk) ondersteuning voor grotere opslagcapaciteit

En snellere ventilatoren.

De PlayStation 5 krijgt deze zomer eindelijk de mogelijkheid om opslagcapaciteit uit te breiden. Er komt ook een update die ervoor zorgt dat de ventilatoren van de PS5 sneller kunnen draaien om oververhitting tegen te gaan. Dat blijkt uit een verslag van Bloomberg.

Op dit moment kunnen games enkel vanop de interne opslagcapaciteit (ook wel de solid state drive of SSD genoemd) van de PS5 worden gespeeld. Er is echter geen enkele manier om geïnstalleerde games van de SSD te verplaatsen naar een extern opslagapparaat, zoals een M.2 NVMe drive.

Gezien er minder dan 700GB intern opslaggeheugen beschikbaar is op de PS5, kunnen er maar weinig games op de console bewaard worden.

De enige mogelijkheid voor meer capaciteit op dit moment is PS4-games bewaren en spelen via een USB drive die verbonden wordt met de PS5.

Volgens het verslag komt daar deze zomer dus verandering in via een firmware update. Daarna zou het mogelijk moeten zijn om de plastieken cover van de PS5 te verwijderen en een nieuw opslagapparaat te installeren.

Cover image for YouTube videoPlayStation 5 Review: Power, Thermals, Storage, DualSense + HDMI 2.1 Analysis

Sony heeft ondertussen bevestigd dat het inderdaad de uitbreiding van opslagcapaciteit via M.2 SSDs mogelijk zal maken. Er wordt echter geen datum genoemd.

Ook via firmware update (het is niet duidelijk of dit in dezelfde update zal gebeuren of een aparte) is Sony van plan om de snelheid van de ventilatoren van de PS5 aan te passen. De bedoeling is om oververhitting op een meer efficiënte manier tegen te gaan.

Volgens Sony past het die snelheden aan op basis van data verzameld door het gedrag van de Accelerated Processing Unit (APU) bij elke game. De temperatuursensors in deze APU kan Sony dus via online updates aanpassen.

Wil je alles weten over de PS5, check dan ook onze guides over je PS5 online status, PS5 accounts, de PS5-standaard en PS5 Control Centre. Eveneens hebben we guides over PS5 saves en PS5 remote play.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties