Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 5 intussen al 7,8 miljoen keer verkocht

Doet beter dan de PlayStation 4.

Sony heeft zijn financiële cijfers voor het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Daaruit blijft dat de PlayStation 5 intussen al 7,8 miljoen keer is verscheept. Aangezien de console nog steeds nergens vrij beschikbaar is, zijn de meeste van die exemplaren intussen dus ook verkocht aan een eindklant.

Eind 2020 stond de teller nog op 4,5 miljoen exemplaren. Daar zijn intussen dus nog eens 3,3 miljoen consoles bijgekomen. Daarmee doet de PS5 het beter dan zijn voorganger in dezelfde periode.

Cover image for YouTube video

Ook de PlayStation 4 gaat overigens nog steeds vlotjes over de toonbank. Het afgelopen kwartaal zijn er opnieuw 1 miljoen exemplaren van de PS4 verkocht. Daarmee komt het totale aantal op 115,9 miljoen.

Ook wat PlayStation Plus-abonnementen betreft, zit de verkoop in de ligt. Intussen zijn er al 47,6 miljoen abonnees, goed voor een stijging van 14 procent in vergelijking met vorig jaar.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties