Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 5-games niet speelbaar met DualShock 4-controller

Enkel bruikbaar voor PS4-games.

PlayStation 5-games zijn niet speelbaar met de DualShock 4-controller. Dat laat Sony weten via de officiële PlayStation blog.

Die maatregel moet ontwikkelaars toelaten om PlayStation 5-games ten volle gebruik te laten maken van alle features van de nieuwe console. Onder die features vind je onder andere de DualSense Controller.

PlayStation 4-games die je op de PlayStation 5 speelt, zijn dan weer wel te spelen met een DualShock 4. Daarnaast blijft Sony bepaalde randapparatuur ondersteunen op de PlayStation 5. Het gaat onder andere over race wheels, arcade sticks, flight sticks, de PlayStation VR-camera en headsets met een USB- en jack-aansluiting.

Dat alles is geen grote verrassing. Ook bij de vorige consoles van Sony was de aankoop van een nieuwe controller telkens vereist om de nieuwste games te spelen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties