Skip to main content

PlayStation 5-games kunnen niet worden geïnstalleerd op externe opslag

Wel mogelijk voor PlayStation 4-games.

PlayStation 5-games kunnen niet worden geïnstalleerd op externe opslag. Dat ontdekte VG247 toen de website de PlayStation 5 onder de loep nam voor een review.

Dat geïnstalleerde PlayStation 5-games niet kunnen worden overgezet van en naar externe opslag, zal voor veel gebruikers problematisch zijn. Op de standaard SSD is immers slechts 667,2GB voorbehouden voor games. Omdat games zoals Call of Duty: Black Ops Cold War tegenwoordig veel ruimte innemen, zal die SSD dus snel zijn limiet bereiken.

Geïnstalleerde PlayStation 4-games kunnen wel worden opgeslagen op externe opslag en daarna worden overgezet naar de SSD van de PlayStation 5. Mogelijk wijzigt dit alles binnenkort nog. Na de lancering krijgt de PlayStation 5 immers een update die toelaat om het interne geheugen uit te breiden met een NVMe SSD die je aansluit op het tweede interne opslagslot.

Concurrent Microsoft laat daarentegen wel vanaf dag 1 toe om geïnstalleerde Xbox Series X games over te zetten naar en van een iets tragere externe harde schijf. Het is dan ook vreemd dat Sony daar niet in meegaat.

Sony heeft echter ook goed nieuws over zijn nieuwste console. Zo toont de PlayStation 5 onder andere hoelang je elke game al hebt gespeeld.

Read this next