Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 5 downloads - Zo wissel je codes in en kun je de downloadwachtrij vinden uitgelegd

Zo start en controleer je je digitale aankopen.

Leren hoe je toegang krijgt tot downloads op je PlayStation 5 is handig voor iedere digitale aankoop die je op de console doet, vooral als je de digitale versie van PS5 bezit.

Hoewel het vinden van je games die al aan je account zijn gekoppeld, net zo eenvoudig is als de toegang tot je bibliotheek helemaal rechts in het hoofdmenu - of ze nu PS4 backward compatible games of PS5-titel zijn - als het gaat om het inwisselen van games die je ergens anders hebt gekocht, moet je eerst de Store bezoeken.

Het bevindt zich op een andere plek dan op de PS4, en het geldt ook voor het vinden van de downloadwachtrij om de digitale downloads te controleren - daar moet je even aan wennen.

Op deze pagina:

Wil je alles weten over de PS5, check dan ook onze guides over je PS5 online status, PS5 accounts, de PS5-standaard en PS5 Control Centre. Eveneens hebben we guides over PS5 saves en PS5 remote play.

PlayStation 5 Review: Power, Thermals, Opslag, DualSense + HDMI 2.1 Analyse

Codes inwisselen op PS5

Dus… je hebt een 12-cijferige code voor je PS4- of PS5-game en je wilt deze inwisselen op je PlayStation 5.

Om codes op PS5 in te wisselen, moet je naar de PlayStation Store gaan, links in het hoofdmenu.

Voor PlayStation 4-gebruikers is dat nog vertrouwd. De optie om de code in te wisselen bevindt zich echter niet meer onderin de winkel.

Om het te vinden, druk je nu omlaag, zodat je de winkel 'opent' en de opties kunt verkennen, en dus niet door de dashboard-apps op het hoogste niveau bladert.

Vanaf daar moet je omhoog drukken. In plaats van dat het je terugbrengt naar de dashboard-apps, verschijnt er een toolbar met opties bovenaan het scherm die specifiek voor de PlayStation Store zelf is.

Ga nu naar rechts totdat je bij de opties in de rechterhoek bent. Druk op de X-knop om die te openen, en een van de vermelde opties is om een code in te wisselen.

Voer nu je 12-cijferige code in en begin met downloaden. Daarna wil je misschien kijken hoe de download verloopt.

Toegang krijgen tot de download- en uploadwachtrij op PS5

Er zijn twee manieren om te zien hoe het downloaden van een game ervoor staat. Een daarvan is om de app van de game op het dashboard te selecteren en vervolgens naar beneden te gaan voor de download bar.

Vanaf hier krijg je een volledige schermweergave van de resterende downloadtijd.

Zoals gezegd, is de tweede optie, de downloadwachtrij. Net als bij het inwisselen van codes bevindt het zich op een andere plek dan op de PS4 en moet je naar het Control Centre gaan.

Onze pagina over het Control Centre legt uit hoe deze feature werkt, maar in het kort is het een lijst met opties die verschijnen wanneer je op de PlayStation-knop drukt.

Druk - niet ingedrukt - de PlayStation-knop in om het Control Centre te openen. Ga nu naar rechts totdat je het pijlpictrogram bereikt, namelijk de downloadwachtrij.

Druk op de X-knop en de lijst met huidige downloads wordt weergegeven.

Vanaf hier kun je je downloads beheren - ze pauzeren om anderen prioriteit te geven, of ze helemaal annuleren als je van gedachten bent veranderd. Nu is het een kwestie van wachten voordat je kunt beginnen met spelen.


Wil je alles weten over de PS5, check dan ook onze guides over je PS5 online status, PS5 accounts, de PS5-standaard en PS5 Control Centre. Eveneens hebben we guides over PS5 saves en PS5 remote play.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties