Skip to main content

PlayStation 5 al 38 miljoen keer verkocht

Tekorten lijken van de baan.

Sony meldt dat hij in totaal al 38 miljoen PlayStation 5-consoles heeft verkocht. Dat betekent dat er tijdens het vorige kwartaal meer dan 6,3 miljoen consoles over de toonbank zijn gegaan.

Dankzij die goede verkoopcijfers heeft Sony het record van het meest verkochte aantal consoles in een trimester verbroken. Het meeste aantal PlayStation 4-consoles dat in een kwartaal over de toonbank ging, waren er iets meer dan 3 miljoen.

Ondanks de goede cijfers werd de PlayStation 4 op dit punt in zijn levensduur toch 2 miljoen keer meer verkocht dan de PlayStation 5. Dat heeft alles te maken met de tekorten van de afgelopen jaren.

Sony PS5 pictured with a PlayStation 5 Dual Sense controller

Sony denkt dat hij tegen eind maart 2024 nog eens 25 miljoen extra PlayStation 5-consoles van de hand gaat doen.

Ook gingen er vorig trimester in totaal 68 miljoen first-party games over de toonbank, werden 70% van alle PlayStation-titels digitaal verkocht en namen 47,4 miljoen spelers vorig kwartaal een PlayStation Plus-abonnement.

In ander nieuws onthulde het bedrijf ook dat de PlayStation VR2-headset vanaf 12 mei 2023 beschikbaar is bij lokale verkooppunten. Daarnaast maakte hij ook de PlayStation Plus Essential-games van mei bekend.

Read this next