Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 4 versie Final Fantasy XIV: A Realm Reborn komt in april 2014

Eorzea verkennen op Sony's nieuwe console.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn lanceert in april 2014 voor de PlayStation 4. Dat maakt Square Enix bekend.

De uitgever deelde het nieuws tijdens de Japanse PlayStation Awards ceremonie, waar Sony de 'Special Award' uitreikte aan de MMORPG. De prijs staat voor een 'uitstekende titel door de combinatie van originaliteit, invloed en prestatie,' waarbij ook van invloed is of er veel over de game wordt gesproken.

Vanaf 22 februari is A Realm Reborn voor PlayStation 4 speelbaar in bètafase in de regio's Noord-Amerika en Japan. Dat is tevens de datum waarop Sony's nieuwe console in Japan lanceert. Over een Europese bèta is nog niets bekendgemaakt.

A Realm Reborn lanceerde op 27 augustus voor de pc en PlayStation 3. De game had destijds te kampen met serverproblemen die ontstonden door de hoge verkoopaantallen. Sindsdien registreerden meer dan 1,5 miljoen gamers een account bij de revisie van Final Fantasy XIV.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties