Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 4 Share-knop goed voor 20 miljoen minuten livestream

Tien procent van alle Twitch-streams afkomstig van PS4's.

Sinds de lancering van de PlayStation 4 is de Share-knop op de DualShock 4-controller gebruikt voor het streamen van meer dan 20 miljoen minuten video. Dat maakt Sony vandaag bekend.

Dat vertaalt zich in 800.000 bekeken uitzendingen en 7.1 miljoen uitgezonden sessies. Het Share-menu van de PlayStation 4 is 10.9 miljoen keer gebruikt sinds 15 november 2014, toen de spelcomputer lanceerde in Amerika.

Volgens de metingen van Ustream duurt een gemiddelde uitzending 31 minuten. Twitch meldt dat 10 procent van alle livestreams op de site afkomstig is van de PlayStation 4. Het totaal aantal gamers dat gameplay online streamt is gestegen van 600.000 in oktober naar 700.000 in november.

Sony Computer Entertainment Worldwide Studios-baas Shuhei Yoshida geeft aan dat de PlayStation 4 'altijd al in het teken stond van het delen van gameservaringen,' maar dat de populariteit van streaming Sony's wildste verwachtingen heeft overtroffen.

De Xbox One bezit ook over een streaming-app van Twitch, maar daarmee kun je vooralsnog enkel streams kijken en niet zelf uitzenden. Die functie zou beschikbaar zijn bij lancering, maar is uitgesteld tot begin 2014.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties