Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'PlayStation 4 Pro nodig voor stabiele framerate The Last Guardian'

Standaard PS4 heeft moeite met de game.

The Last Guardian haalt op de PlayStation 4 Pro een stabiele framerate zodra je de game speelt in zijn 1080p-modus. Dat blijkt uit een analyse van Eurogamers Digital Foundry. Dit in tegenstelling tot de framerate op een standaard PlayStation 4.

Tijdens de test op een gewone PlayStation 4 merkt Digital Foundry framedrops op, waardoor The Last Guardian vaak rond de 20 frames per seconde draait. Op de PlayStation 4 Pro wordt in de 1080p-modus juist een stabiele 30 frames per seconde gehaald.

Tot slot is er ook nog een verschil merkbaar wanneer de game op een PlayStation 4 Pro in combinatie met een 4K-televisie wordt gespeeld. De framerate is dan soepeler dan op de standaard PlayStation 4, maar haalt de 30 frames per seconde dankzij de hogere resolutie alsnog niet altijd.

Verschillen tussen de drie zie je in onderstaande video.

The Last Guardian is krap tien jaar in ontwikkeling geweest, en zou in eerste instantie op de PlayStation 3 lanceren. Omdat die console niet krachtig genoeg was, werd besloten de game over te zetten naar de PlayStation 4. De releasedatum van The Last Guardian is 7 december, morgen dus al. Binnenkort lees je de review op onze site.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen