Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 4 patch biedt ondersteuning voor externe schijven

Plus een boost-modus voor de PlayStation 4 Pro?

De nieuwste PlayStation 4 Firmware update biedt ondersteuning voor externe harde schijven. Dat laat Sony weten in een blogpost.

De nieuwste firmware update is nu in bèta, en stelt je in staat om USB 3.0 harde schijven tot 8 Terabyte aan te sluiten op de console. Hiermee vergroot je de opslagruimte van het systeem, en heb je meer ruimte voor je opgeslagen voortgang alsook games zelf.

Met de update kun je je favoriete screenshots als achtergrond voor het hoofdmenu plaatsen. Om tekst leesbaar te houden, kun je de omgeving rondom de functies donkerder maken en tekst van slagschaduw voorzien. Bovendien neemt het Quick Menu nu nog minder ruimte in beslag.

Het Quick Menu geeft je nu ook de mogelijkheid om Parties aan te maken. De lijst met notificaties is versimpeld en samengebracht tot één lijst, en met de nieuwe firmware update krijg je ook de mogelijkheid om openbare berichten en screenshots te delen in de Activity Feed van een game.

Tot slot laat Sony weten dat je nu 3D Blu-rayfilms kunt kijken met je PlayStation VR headset. Je kunt je nu inschrijven voor bètatoegang tot de nieuwste update. Sony geeft aan dat er nog meer nieuwe functies in de update zitten, maar geeft daar later meer informatie over.

'In sommige gevallen is het mogelijk om van hoge kwaliteit gameplay te genieten, zoals verbetere framerates in games die voor de lancering van de PS4 Pro(CUH-7000) zijn uitgebracht. Indien je onverwachte resultaten ervaart, schakel deze optie dan uit.'

Op het NeoGAF-forum is een afbeelding opgedoken, die een vermoedelijke nieuwe functie van de PlayStation 4 Pro laat zien. In de afbeelding wordt er in het Japans gesproken over een "Boost Mode", die ervoor zorgt dat games zonder PlayStation 4 Pro patch soepeler spelen.

Het is nog niet duidelijk of de afbeelding legitiem is, of wat de "Boost Mode" daadwerkelijk verbeterd. Onlangs is wel bekend geworden dat Sony 9,7 miljoen PlayStation 4 consoles heeft verkocht

Getagged als
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties