Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 4 is 25,3 miljoen keer verkocht

Op naar de 39 miljoen in 2016.

Sony maakt tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers bekend dat de PlayStation 4 inmiddels 25,3 miljoen keer is verkocht. Verkoopaantallen van de PlayStation 3 en PlayStation Vita zijn niet genoemd.

In de afgelopen drie maanden zijn er 3 miljoen PlayStation 4-consoles verkocht. Dat is iets meer dan in dezelfde periode van 2014, toen er 2,7 miljoen spelcomputers werden verkocht.

Sony verwacht dit fiscale jaar meer PlayStation 4's te verkopen dan eerder werd voorspeld, omdat het aantal verkochte consoles blijft toenemen ten opzichte van de periodes ervoor. Aan het eind van het fiscale jaar (31 maart 2016) zouden er dan 38,8 miljoen PlayStation 4-consoles zijn verkocht.

In het afgelopen kwartaal komt de gecombineerde verkoop van Xbox 360 en Xbox One-spelcomputers uit op 1,4 miljoen verkochte exemplaren. De wereldwijde verkoopaantallen van de Wii U zijn de 10 miljoen gepasseerd.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties