Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 4 is 18,5 miljoen keer verkocht

Hoe zit het met de Xbox One en Wii U?

De PlayStation 4 is inmiddels wereldwijd meer dan 18,5 miljoen keer verkocht, zo maakt Sony bekend tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Ongeveer 4 miljoen daarvan zijn verkocht tijdens de kerstperiode van 2014.

In totaal zijn er nu 10,9 miljoen PlayStation Plus-leden. Op de PlayStation 4 is de abonnementsdienst verplicht om online te gamen. Op de PlayStation 3 en PlayStation Vita is het optioneel.

Concurrent Microsoft blijft vaag over exacte verkoopaantallen van de Xbox One. Voor zover bekend zijn er meer dan 10 miljoen spelcomputers ingekocht door winkeliers. Hoeveel daarvan precies zijn doorverkocht aan consumenten, is niet duidelijk.

De Xbox One zou in de Verenigde Staten tijdens de kerstperiode vaker zijn verkocht dan de PlayStation 4. Microsofts console had tijdelijk een prijsverlaging en werd daarmee 50 dollar goedkoper dan Sony's spelcomputer. Inmiddels is de prijs weer terug op 399 dollar.

Volgens de meest recente telling (september 2014) zijn er 7,3 miljoen Wii U's verkocht. Nintendo genoot een warme kerst dankzij de voorspoedige verkoop van Super Smash Bros. for Wii U en de populariteit van amiibo's.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties