Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Playstation 4 in de maak

Antwoord op Project Café?

Na de bekendmaking van het financiële rapport van Sony vandaag, werd in een interview bevestigd dat het bedrijf werkt aan een opvolger van de PS3. Aan de Chief Financial Officer van Sony, Masaru Kato, werden enkele vragen gesteld over de gestegen kosten voor research & development (onderzoek & ontwikkeling). Kato zei dat de kosten aan de ene kant van de aankomende NGP (opvolger van de PSP) kwamen, maar gaf ook toe dat het door een opvolger van de PS3 kwam.

"The PS3 still has a product life, but this is a platform business, so for the future platform--when we'll be introducing what product I cannot discuss that--but our development work is already under way, so the costs are incurred there." Bij deze is dus bevestigd dat Sony werkt aan een "PS4", maar dat het nog geen details geeft.

Waarschijnlijk is de E3 nog wat te vroeg om meer info te verwachten. Mogelijk is dit ook een reactie op het aankomende "Project Cafe" van Nintendo, waar we meer van te zien krijgen op de E3. Volgens de geruchten (enkele vacatures in maart) zou ook Microsoft trouwens begonnen zijn aan een nieuwe console.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties