Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"PlayStation 4 focust zich op games"

Baas van Sony becommentarieert tv-gerichte aanpak van Microsoft.

Kaz Hirai, de baas van Sony, vertelde gisteren tijdens een conferentie dat de PlayStation 4 games op de eerste plaats zet. "De PlayStation 4 wordt eerst en vooral een game console."

De uitspraak is een rechtstreekse aanval op Microsofts recent aangekondigde Xbox One waarbij alles rond de connectie tussen de console en je televisie leek te draaien. Het duurde dan ook een halfuur voordat Microsoft op het reveal event van z'n nieuwste console over games begon te praten. Vanuit de game community kreeg het bedrijf daar dus ook al veel commentaar op.

Ook Kaz Hirai liet onder andere op Twitter al vaker uitschijnen dat de PlayStation 4 zich meer zal focussen op games en dat Microsoft op vlak van game consoles een stap achter zal staan op Sony's nieuwe console.

Tijdens de D11 conferentie van gisteren zei Kaz Hirai: "Het belangrijkste waar we het over eens moeten zijn en moeten begrijpen is dat de PS4 een goede game console is die gamers aantrekt. Als we de bal op dat vlak misslaan, dan denk ik niet dat we het basisdoel van de console bereikt hebben. Games voorop stellen is iets dat altijd werkte met onze voorgaande consoles, alsook met de PlayStation 3."

Toch valt er nog geen echt oordeel te vellen over wat welke console nu net zo sterk maakt. Microsoft beloofde al voor de reveal van de Xbox One dat het zich tijdens de E3-beurs zal uitweiden over de games op de console. Sony focuste zich tijdens z'n PlaySation event in februari dan weer heel sterk op de games voor de nieuwe console, maar toonde nog niet eens de hardware van z'n nieuwste systeem. Wat wel al duidelijk is, is dat beide consolebouwers de klemtoon op verschillende punten legt. Sony focust zich vooral op hardcore gamers die zo snel en zoveel mogelijk willen kunnen gamen, terwijl Microsoft zich meer lijkt te focussen op een entertainment systeem dat door het hele gezin gebruikt kan worden om zowel games te spelen als televisie mee te kijken.

Natuurlijk kan alles nog gebeuren. De rollen van beide consoles kunnen wel eens volledig omgekeerd worden tijdens de komende E3-beurs. Fans hopen vooral op een officiële release date en een exacte prijs voor hun geliefde next-gen console.

Kaz Hirai zegt dat het op de PS4 om games zal draaien.
Getagged als
Over de auteur
Lazlo Cootmans avatar

Lazlo Cootmans

Redacteur

Student journalistiek die zich vooral met videogames bezighoudt. Ondanks dat hij niks tegen andere platformen heeft, speelt hij vooral games op z'n PlayStation of pc. Wanneer hij niet aan het gamen is of schrijft voor Eurogamer, schrijft hij verhalen of maakt hij muziek met z'n gitaar.

Reacties