Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 4 bijna 36 miljoen keer verkocht

Aantal PS Plus-abonnees ook gestegen.

Sony maakt bekend dat de PlayStation 4 wereldwijd ruim 35,9 miljoen keer is verkocht.

Eind vorig jaar liet het bedrijf al weten dat de PlayStation 4 dertig miljoen keer is aangeschaft. Sony geeft nu aan dat de console in de periode tussen 22 november en 2 januari nog eens 5,7 miljoen keer is verkocht.

Het aantal PlayStation Plus-abbonnees is in dezelfde periode ook met zestig procent gestegen ten opzichte van 2014. Tijdens de feestdagen zijn er tevens 35 miljoen PlayStation-titels aangeschaft. Deze verkoopcijfers zijn gebaseerd op zowel fysieke als digitale aankopen.

"We zijn enorm blij met het feit dat zoveel mensen de PlayStation 4 hebben uitgekozen als het platform om de feestdagen mee door te brengen", aldus Sony Computer Entertainment-baas Andrew House.

"We blijven geloven in onze missie om innovatieve ervaringen te leveren. We kijken er dan ook naar uit om dit jaar titels als Uncharted 4: A Thief's End en The Last Guardian uit te brengen."

Er is meer PlayStation-gerelateerd nieuws. Zo raakte eerder deze week de lijst met gratis PlayStation Plus games voor januari bekend. Ook is onthuld dat de PlayStation 4 is gehackt.


Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
PS4
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties