Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 3 firmware 3.0 details

Wat kun je verwachten?

Op 1 september lanceert Sony de PlayStation 3 3.0 firmware. Dit betekent geen kleine update die iets veranderd waar wij niets aan hebben, maar een grootse update waarmee er tal van nieuwe features geïntroduceerd worden.

De PlayStation 3 gebruikt XMB als navigatiesysteem door de verschillende functies van de console. De horizontale balk met de wegen naar games, films, foto’s, PSN en meer. Zodra je de update geïnstalleerd hebt zal XMB er net wat anders uitzien, en Sony belooft ook dat het allemaal nog soepeler zal lopen. Maar hoe zit het met de features?

Allereerst is er de ‘What’s New’ sectie, welke de ‘Information Board’ zal vervangen. Hier komen de nieuwe dingen van PSN op te staan, zoals nieuwe video’s, nieuwe gamecontent, nieuwsitems en je recent gespeelde games. ‘What’s New’ is te vinden onder het PlayStation Network icoon.

Vervolgens is er de ‘Status Indicator’ die je user icon, friend icon, de hoeveel vrienden die online zijn en een klein icoon voor nieuwe berichten laat zien. Daarbij komt nog dat als je de PS-knop indrukt, de levensindicator van de batterij niet meer over de klok heen komt.

En dan is er nog een shortcut naar de PlayStation Store toegevoegd in de Game en Video categorieën. Je krijgt meer mogelijkheden om je PS3 te customizen met avatars en themes. En ontwikkelaars krijgen vanaf nu de mogelijkheid om zelf te kiezen hoe ze de trophies voor add-on’s willen laten zien. Ook kun je de vooruitgang in het originele spel en de add-on vanaf nu apart van elkaar bekijken.

Getagged als

Reacties