Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Play.com heeft "security breach"

Niets ernstigs, zegt CEO

Online verkoper play.com stuurde vandaag wel een heel bijzondere mail rond naar mensen met een account. Ze waarschuwden iedereen voor een mogelijke 'security breach'. Het zou gaan om bepaalde e-mailadressen of zelfs adressen. De klanten werd gevraagd om waakzaam te zijn als ze hun mails lazen, maar er werd benadrukt dat betalingsgegevens veilig waren.

Later vandaag gaf play.com CEO John Perkins wat nadere uitleg op Eurogamer.net. Het zou gaan om enkele gebruikers die spam hadden ontvangen op een e-mail adres dat ze enkel voor play.com gebruikten. Het probleem zou liggen bij Silverpop, de e-mail service provider van Play. Daar hadden ze in december wat 'irregular activity'. Perkins benadrukte nog eens dat de VISA gegevens veilig waren, en dat er enkel wat meer spam in de mailbox van getroffen klanten zou verschijnen.

Play.com is een zeer populaire online retailer over heel Europa. Het bedrijf is gebaseerd op de kanaaleilanden, en door het gunstige fiscale klimaat rekent de firma nooit verzendingskosten aan. Of dit incident(je) gevolgen zal hebben voor de verkoopscijfers valt dus nog te bezien.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties