Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Platform voor tv-reclame in games getest

'We onderbreken uw epische kill voor het volgende...'

Het bedrijf Simulmedia heeft het reclameplatform PlayerWON ontwikkeld waarmee het mogelijk is om videoreclame in games te tonen, vergelijkbaar met reclame op tv en YouTube.

Volgens Simulmedia is het systeem nu al ongeveer een jaar in een testfase en is klaar voor gebruik. Het systeem speelt video's af, controleert of een speler de video in zijn geheel heeft bekeken en afhankelijk van de implementatie krijgt de speler daar een kleine in-game beloning voor.

Het systeem lijkt op dat wat momenteel in gratis games op mobiele telefoons wordt gebruikt. Volgens onderzoek dat door Simulmedia is uitgevoerd, zijn spelers bereid om 'tot tien video's per dag te bekijken om daar gratis voordelen mee te ontgrendelen'.

Uitgever Hi-Rez, onder andere bekend van Smite, heeft al een deal gesloten om PlayerWON te implementeren. Volgens Simulmedia heeft het bedrijf ook een overeenkomst met EA gesloten, hoewel de uitgever dat in een eigen statement ontkent. 'Het creëren van de beste spelerservaring blijft onze prioriteit'.

Wanneer het platform in gebruik wordt genomen, alsook in welke games, is nog niet bekend.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Smite

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties