Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Phoenix Online kondigt Cognition aan

In samenwerking met Jane Jensen.

Phoenix Online Studios, de studio waarvan één dezer dagen de vierde episode van de gratis fangame gebaseerd op de King's Quest reeks, The Silver Lining, verschijnt, werkt ook aan z'n eerste originele commerciële game. Die zal Cognition: An Erica Reed Thriller gaan heten en geheel in de lijn der verwachting wordt het een adventuregame.

Cognition vertelt het verhaal van Erica Reed, een FBI-agente die tijdens de speurtocht naar de seriemoordenaar die ook haar broer het leven ontnam, de 'post-cognition'-gave ontwikkelde. Hiermee kan ze het verleden van objecten waarmee ze in aanraking komt, herbekijken.

Angstvallig en verward houdt ze dit voor zichzelf tot enkele jaren later een andere seriemoordenaar opduikt die voorwerpen op zijn plaatsen delict achterlaat waarvan de betekenis enkel te achterhalen is door iemand als Erica. Laat hij bereidwillig boodschappen voor haar achter, waarom doet hij dat en hoe kent hij haar geheim?

Een mysterieuze plot van de hand van Romano Molenaar, art director bij het Nederlandse Khaeon Gamestudio. Hij levert niet enkel het verhaal aan, maar zal als illustrator ook de vormgeving van de game voor zijn rekening nemen.

De naam Molenaar mag dan misschien geen belletje doen rinkelen (alhoewel dat voor F.A.C.T.S. bezoekers wel zo zou moeten zijn), het neemt niet weg dat de man al tekende voor X-Men, Wolverine en Witchblade.

Jane Jensen echter is een naam die op z'n minst adventurefans bekend in de oren moet klinken. Als bedenker van de paranormale Gabriel Knight games oogste ze in de jaren '90 veel lof. Het feit dat zij Phoenix Online met raad en daad zal bijstaan tijdens de ontwikkeling van Cognition, is dan ook zonder meer veelbelovend.

De nodige fondsen voor Cognition hoopt Phoenix Online te vergaren via deze Kickstarter-pagina. Zoals gewoonlijk kan je verschillende sommen doneren, maar iedereen die 20$ of meer doneert, mag rekenen op alle vier episodes van de game. Verwachte releasedatum is juni 2012.

Getagged als
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties