Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Philips Evnia 34M2C8600 review - Alles wat je verlangt

De koning te rijk.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
De Philips Evnia 34M2C8600 heeft alles wat je verlangt - behalve een zwart model.

De Philips Evnia 34M2C8600 review kijkt of dit 175Hz 1440p beeldscherm met QLED de moeite waard is.

Om met de deur in huis te vallen: de Philips Evnia 34M2C8600 is een klassebak. Deze ultrawide-QLED-monitor heeft alle toeters en bellen die je voor zowel gaming als professioneel gebruik kunt wensen. Toegegeven, het prijskaartje van meer dan duizend euro is stevig, maar het is zeldzaam om zo’n volledig pakket tegen te komen.

Om te beginnen is er het paneel van de Philips Evnia 34M2C8600 zelf. Dat is namelijk een ultrawidekolos van 34 inch die aan een refreshrate van 175 Hz een resolutie van 3440x1440 pixels uitpompt. Hoewel die schermafmetingen, aantallen hertz en resolutiewaarden zeker niet de beste zijn die de markt te bieden heeft, tilt de glossy Quantum Dot OLED-display het geheel naar het hoogste niveau. Het echte zwart van QLED gecombineerd met een uitstekende HDR-weergave zorgt voor een prachtige representatie van eender welke content die je op de monitor tevoorschijn brengt.

Philips Evnia 34M2C8600 review - Tot in de puntjes stijlvol

Wie een OLED- of QLED-tv heeft, weet dat deze displays geweldig zijn voor gaming. Met een ‘input lag’ van minder dan 2ms en een pixelresponstijd van 1ms tovert de EVNIA 34M2C8600 razendsnel al je acties op het scherm. Reken nog eens mee dat er Adaptive Sync-capaciteit is om framerates tussen 48 - 175 fps vlot weer te geven, en je snapt waarom gamen op deze monitor voelt alsof je in een uiterst interactief schilderij geabsorbeerd wordt.

Hoe geweldig het scherm ook is, de ‘verpakking’ is minder aantrekkelijk. De Philips Evnia 34M2C8600 is namelijk enkel in het zilvergrijs beschikbaar: een opvallende kleur die de branding van Philips en Evnia duidelijk naar voren brengt, maar geen netjes visueel geheel met andere, doorgaans zwarte randapparatuur vormt. De enorme afmetingen van het scherm én de erg brede voet om deze stevige makker van net geen 7 kilo recht te houden, zetten het scherm namelijk al genoeg in de kijker - zelfs wanneer die uit staat.

Philips Evnia 34M2C8600 review - Een gigantisch en prachtig display

Wie Philips zegt, zegt ook Ambilight. Verspreid over de achterkant van de Philips Evnia 34M2C8600 zijn 14 LED-lichtjes te vinden die oplichten in de voornaamste kleuren die zich momenteel op het scherm bevinden. Zo wordt je kamer subtiel met extra sfeerelementen verrijkt. De feature heeft veel liefhebbers. Als je je deskset-up echter liever sober hebt, is Ambilight makkelijk en snel uit te schakelen.

Daarnaast vind je aan de achterkant één DisplayPort 1.4-ingang, twee HDMI 2.0-ingangen, één USB-C-poort, vier USB-A-poorten en één ‘Audio out’. Op het eerste gezicht een gul aanbod qua connectiviteit, maar professionals die vaak met een laptop de deur uit zijn, spitsen ongetwijfeld meteen hun oren. De USB-C-poort laat namelijk tweerichtingsverkeer toe, waardoor je de Philips Evnia 34M2C8600 via USB-C als tweede monitor van je laptop kunt aansluiten en tegelijk met diezelfde kabel je laptop kunt opladen dankzij de stroomvoorziening tot 90W. Dat is voldoende om zelfs de strafste Macbook Pro te snelladen. In combinatie met de USB-A-poorten van de monitor zelf voor alle randapparatuur kun je dus met slechts één kabel de perfecte cleane deskset-up maken.

Philips Evnia 34M2C8600 review - Philips Ambilight is heerlijk sfeervol

Op zich is het geen unieke feature meer, maar de Philips Evnia 34M2C8600 ondersteunt ook gelijktijdige input van twee verschillende apparaten. Ben je dus een enthousiaste ‘dual wielder’ van laptop en desktop, dan kun je via Picture-In-Picture of zelfs door het ultrawidescherm in twee te delen beide computers tegelijk in het oog houden. Ideaal wanneer je op de desktop aan het werken bent en tegelijk de M2-chip van je Macbook aan het werk zet met wat ‘video encoding’. Of om het bij gaming te houden: een Teams-meeting bij te wonen terwijl je op de andere helft van het scherm op je PS5 speelt. We raden het niet aan voor je carrière, maar het kàn.

De Philips Evnia 34M2C8600 is het totaalpakket. Een curved ultrawide 1440p-monitor van 34 inch met prachtige kleuren, perfecte zwartwaarden, zo goed als geen ‘input lag’ en tal van extra functionaliteiten die het de ideale monitor voor zowel gaming als professioneel gebruik maken. Het enige echte minpunt is het feit dat de monitor enkel in het grijs te verkrijgen is, maar dat is eveneens een kwestie van smaak. Een ware klassebak.

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties