Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Philips Evnia 34M2C7600MV review - Moet er nog kleur zijn?

Heerlijk palet

Eurogamer.nl - Aanrader badge
De uitgelezen monitor voor de meerwaardezoeker die met uitmuntende kleuren en helderheid in games wil worden gezogen.

In deze Philips Evnia 34MC7600MV review vertelt Bruce hoe deze ultrawidemonitor je overweldigt met zijn helderheid en kleurenpalet.

Groter, kleurrijker en vooral helderder. Het zijn allemaal woorden die elke gamer graag hoort als het over zijn monitor gaat. De Philips Evnia 34M2C7600MV 34-inch ultrawide curved monitor biedt het allemaal. Dankzij de miniled-achtergrondverlichting spatten kleuren met een ongezien intensiteit en helderheid van het scherm. Combineer dit met de Philips Ambiglow-technologie en deze monitor sleurt je helemaal in je game-ervaring.

De Philips Evnia 34M2C7600MV is een robuust stuk hardware. Niets voelt goedkoop aan en de bouwkwaliteit van zowel het scherm en het voetstuk als de bijhorende accessoires zijn van exceptionele kwaliteit. Het voetstuk is heel makkelijk van hoogte te veranderen en te draaien, zonder dat het wankel of fragiel wordt. Dankzij het groot bereik in hoogte is deze monitor trouwens uitermate geschikt voor wie doorheen de dag zowel aan zijn bureau zit als staat. Ook de specs zijn indrukwekkend: je krijgt namelijk een 3440x1440 resolutie (21:9 display ratio) met een refreshrate van 165 Hz op een 34 inch-ultrawidescherm. Om van te smullen.

Philips Evnia 34M2C7600MV review - Stijlvolle bouwkwaliteit staan voorop.

Daarnaast is de Philips Evnia 34M2C7600MV van een heleboel aansluitingen voorzien: twee HDMI 2.1-aansluitingen, één DisplayPort 1.4-ingang en USB-C met DisplayPort. Ook de ingebouwde USB-hub met 4 ingangen is enorm handig. De ingebouwde KVM-switch maakt het makkelijk om probleemloos tussen verschillende aangesloten apparaten te schakelen. Dat is extra handig in combinatie met zowel de Picture-by-Picture- (naast elkaar) als Picture-in-Picture- (in elkaar) modi. Snel tussen je werklaptop en gaming-pc switchen is dus een fluitje van een cent.

Bij games met een uitgesproken kleurenpalet en diepe licht-donkercontrasten, zoals Cyberpunk 2077 bijvoorbeeld, komt deze monitor volledig tot zijn recht. Met een DisplayHDR-rating van 1400 is de kleurweergave simpelweg uitmuntend. Details blijven behouden en de saturatie is ijzersterk. Maar ook in SDR-modus hebben de kleuren een sterke punch. Bij games die heel snel bewegen durft er af en toe wat ‘blur’ of ‘ghosting’ op te treden, maar mits het tweaken van enkele instellingen beperk je dit tot een minimum. De Philips Evnia 34M2C7600M is bedoeld voor de meerwaardezoeker die visueel wil genieten.

De Philips Ambiglow verlichting achteraan het scherm past in dezelfde filosofie. Het geeft je geen competitief voordeel noch verandert het je game-ervaring fundamenteel. Maar de veertien leds achteraan het scherm trekken je wel net dat tikkeltje extra in de game. Vooral bij first-person games is de Ambiglow een meerwaarde om je volledig in de sfeer van een game onder te dompelen. Daarnaast kun je de leds ook instellen om te reageren op je audiokanaal. Ideaal voor een feestje.

Philips Evnia 34M2C7600MV review - De vele aansluitingen zijn handig om de monitor met verschillende apparaten te gebruiken.

De instellingen van de Philips Evnia 34M2C7600MV bieden flexibiliteit en zijn gestroomlijnd. De ‘preset’-instellingen voor bijvoorbeeld werken, gamen of een film kijken zijn goed. De pietjes-precies onder ons hebben dan weer heel wat mogelijkheden om alles naar hun eigen wensen in te stellen. De leek zal echter wel wat opzoekwerk moeten doen om alle instellingen in het menu te begrijpen. Opgelet: zoals bij het merendeel van monitors op de markt is ook hier het navigeren van menu’s via een knop achteraan het scherm behoorlijk onhandig.

Uiteindelijk valt er weinig op de Philips Evnia 34M2C7600MV aan te merken. Dit model mag met een adviesprijs van 1499 euro dan wel aan de dure kant zijn, maar de beeldkwaliteit die je krijgt, is uitstekend. Kleuren die van het scherm spatten, zowel in HDR- als SDR-modus. Helderheid die je omverblaast. De Ambiglow-technologie die net voor dat tikkeltje extra immersie zorgt. En bouwkwaliteit van de bovenste plank. Ideaal voor de meerwaardezoeker.

Benieuwd naar meer details over de Philips Evnia 34M2C7600MV? Ga dan naar de officiële Philips-website.

Read this next