Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Phil Spencer: "Xbox streaming box komt er voorlopig niet wegens te duur"

Uitstel, geen afstel?

Microsoft Gaming-topman Phil Spencer heeft in een podcast met The Verge bevestigd dat er voorlopig geen Game Pass streaming box komt. Volgens Spencer zou het niet haalbaar zijn om zo'n toestel goedkoop genoeg op de markt te brengen.

In het interview bevestigt Spencer dat het toestel dat fans enkele weken terug in de kast van de CEO zagen staan wel degelijk een prototype van de Game Pass streaming box was.

Cover image for YouTube videoXbox Series X - A new generation awaits

"Een aantal van ons hebben die versie mee naar huis genomen, en ze werkt goed, heel goed zelfs", aldus Spencer. Desondanks was het niet mogelijk om een streaming box te maken met een kostprijs van maximum 99 of 129 dollar, wat volgens Spencer noodzakelijk is om zich te onderscheiden van de Xbox Series S die 299 dollar kost.

Toch geeft Microsoft het idee van een streaming box niet op. In een interview met de Wall Street Journal gaf Spencer eerder al aan dat die piste verder wordt onderzocht, maar dat het onwaarschijnlijk is dat zo'n streaming box de komende jaren uitkomt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties