Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Phil Spencer wil dat Starfield de meest gespeelde Bethesda-game ooit wordt

Ondanks de Xbox-exclusiviteit.

Axios-journalist Stephen Totilo heeft via Twitter stukken van zijn recente interview met Phil Spencer gedeeld. Daarin verkondigt de topman van Xbox dat hij van Starfield "de meest gespeelde Bethesda-game ooit wil maken", hoewel die RPG niet naar de PlayStation of Switch komt.

In het interview gaat Spencer in op de populariteit van recente Microsoft-games. Zo heeft Halo Infite al meer dan 20 miljoen spelers en is ook Forza Horizon 5 door 18 miljoen mensen gespeeld. In beide gevallen is de populariteit deels te verklaren door de beschikbaarheid via Game Pass.

Cover image for YouTube videoHalo Infinite Campaign -- De eerste 90 minuten!

Phil Spencer wil eenzelfde succesverhaal voor Starfield. "Wanneer ik met Todd Howard - de topman van Bethesda - spreek, vragen we ons af hoe we van Starfield de meest gespeelde Todd Howard-game ooit kunnen maken".

Dat lijkt een uitdaging te worden, zeker aangezien Starfield niet naar de PlayStation of Switch komt. Daarover blijft Spencer vrij vaag. Hij verkondigt wel eenzelfde ambitie over de titels van Activision na die recente overname. Zo wil hij dat er binnen vijf jaar "meer spelers dan ooit zijn voor World of Warcraft, Call of Duty en Candy Crush".

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Starfield

Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties