Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Phil Spencer: 'hardware Xbox One krijgt upgrades'

Heeft het ook over 'forward compatibility.'

De Xbox One krijgt in de toekomst mogelijk hardware-upgrades. Dat meldt Xbox-baas Phil Spencer tijdens een persevenement van Microsoft.

"Consoles hebben een vaste hardware- en software-architectuur die aan het begin van een consolegeneratie wordt vastgesteld. Vervolgens gebruik je deze combinatie gedurende een periode van zo'n zeven jaar, terwijl andere platformen steeds sterker en sneller worden", aldus Spencer.

"Ik denk dat de hardware van consoles in de toekomst grote veranderingen ondergaat. Zo zijn wij van plan om nieuwe hardware voor een bestaande console te introduceren die het mogelijk maakt om 'forward compatible' games te spelen."

"We hebben namelijk een Universal Windows App die bovenop het Universal Windows Platform draait. Dit stelt ons in staat om op nieuwe hardware te focussen zonder de ondersteuning voor oudere en nieuwere games te verliezen."

"Het doet een beetje denken aan de situatie op de pc, waar ik oude games als Quake en de nieuwste titels met een 4K-beeldschermresolutie kan spelen. Ik verlies ook niet steeds al mijn games als ik naar een nieuwe generatie overstap."

Spencer noemt tijdens het gesprek verder geen concrete voorbeelden wat betreft nieuwe Xbox One-hardware. Wel geeft hij aan dat Microsoft geen plannen heeft om de Xbox One een VR-apparaat te geven.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties