Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Phil Spencer: "Call of Duty komt in de toekomst naar Xbox Game Pass"

Maar PlayStation-eigenaars hoeven zich geen zorgen te maken.

In een nieuwe blogpost heeft Xbox-topman Phil Spencer meer details bekendgemaakt over de toekomst van Call of Duty. Na de overname van Activision Blizzard door Microsoft zullen de volgende games in de reeks bij de release meteen naar Xbox Game Pass komen. Ook voor andere grote titels zoals Overwatch en Diablo zal dat het geval zijn.

Spencer stelt PlayStation-gamers echter gerust in de blogpost. Call of Duty komt in de toekomst nog steeds naar dat platform. Dat zal bovendien "dezelfde versie van Call of Duty zijn die op dezelfde dag uitkomt".

Voorlopig is het echter nog onduidelijk vanaf wanneer de overname door Microsoft effectief kan plaatsvinden. Onder andere in het Verenigd Koninkrijk wordt momenteel onderzocht of die overname de competitiviteit binnen de sector niet in het gedrang brengt.

Cover image for YouTube video

Mogelijk is de blogpost van Spencer dan ook bedoeld om twijfels daarover te ontkrachten. In zijn tekst benadrukt de Xbox-top meermaals dat 'keuze' centraal staat en dat Call of Duty voor iedereen toegankelijk blijft.

De Call of Duty: Modern Warfare 2 release staat gepland voor 28 oktober. Ondertussen zijn ook al enkele van de Call of Duty: Modern Warfare 2 maps bekend.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Warzone

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties