Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Phil Harrison wordt baas Microsoft European Game Studios

De man die Sony Worldwide Studios bouwde vervangt Molyneux.

Phil Harrison gaat Peter Molyneux vervangen als nieuwe chef van Microsoft European Game Studios. Dat maakte Microsoft vandaag bekend. Phil Harrison is vooral bekend als de man die Sony Worldwide Studios groot maakte. Onder zijn leiding bouwde Sony de uitstekende catalogus games op die ze nu hebben waaronder Uncharted, LittleBigPlanet, Resistance, Heavy Rain en inFamous. Hij was ook de drijvende kracht achter de EyeToy-games en Singstar.

In 2008 verliet Harrison echter Sony. Achteraf werd bekend door een reeks interviews dat hij gebroken had met Sony omdat het bedrijf hem geen gehoor meer gaf als het over casual games ging omdat Sony wanhopig het hardcore shooterpubliek dat Microsoft had terug wou veroveren.

Harrison stapte over naar Atari maar verliet dat falend bedrijf al snel om één van de prominente figuren van Gaikai te worden. Nu neemt hij dus de positie in die Molyneux vorige week verliet.

Als hoofd van Microsoft European Game Studios overziet Harrison het development bij Lionhead, Rare en Soho Productions en zoekt ook naar opkomend Europees talent om te recruteren.

We zijn alvast benieuwd naar welke invloed dit zal hebben op de Xbox 360 en de opvolger ervan. Dit is immers de man die LittleBigPlanet ontdekte en lang voor Nintendo inzag dat casual gamers de toekomst zijn.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen