Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Peter Molyneux verlaat Microsoft en Lionhead

Gaat indie met nieuwe studio 22 Cans.

Peter Molyneux, de bedenker van Populous, Black & White en de Fable-games, werkt niet meer bij Microsoft en Lionhead, de studio die hij zelf mee hielp oprichten.

"Het is met gemixte emoties dat ik de beslissing heb gemaakt om Microsoft en Lionhead Studios, het bedrijf dat ik mee oprichtte in 1997, te verlaten op het einde van de ontwikkeling van Fable: The Journey," zei Molyneux in een statement. "Ik blijf extreem trots op alles wat we gemaakt hebben, van Black & White tot Fable en ook ons pionierswerk voor Kinect in de vorm van Milo en Kate."

"Maar ik voelde aan dat het tijd begon te worden om iets nieuws te beginnen. Ik zou graag het team bij Lionhead en onze partners bij Microsoft Studios willen bedanken voor al hun steun en het fantastische werk dat we de voorbije jaren gedaan hebben."

Molyneux was niet alleen de baas van eigen studio Lionhead maar had ook een hoge functie bij Microsoft Game Studios Europe. Hij overzag de algemene strategie van de verschillende Europese interne gamedevelopers van Microsoft, waaronder ook Rare.

Lionhead zal nu verder bestuurd worden door Mark Webley, de andere co-stichter van de studio. Molyneux zal als consultant mee helpen Fable: The Journey af te werken.

Ondertussen treedt Peter Molyneux al in dienst bij de nieuwe studio 22 Cans, een project dat hij op zijn twitter beschrijft als 'iets fantastisch, eng en dapper'. We zijn benieuwd. De studio werd opgericht in januari door Tim Rance, ook een ex-Lionhead werknemer.

Molyneux werkt Fable: The Journey nog af als consultant.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties