Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PETA zet eigen versie van Pokémon Black 2 & White 2 op het web

Gotta free 'em all!

Pokémon Black 2 en White 2 zijn vandaag eindelijk beschikbaar in ons deel van de wereld! Hoera! Zo'n grote release ging echter ook niet aan de moeder der dierenrechtenorganisaties PETA voorbij. Zij knutselden voor de gelegenheid zelf een kort Pokémonspelletje in elkaar dat ze gratis op het web gooiden.

Het spel getiteld Pokémon Black and Blue speelt niet als de klassieke Pokémongames zoals we die kennen van op de Game Boy en de DS. In PETA's versie komen de Pokémon in opstand tegen hun trainers die hen zwaar zouden mishandelen. Je mag dus als Pikachu, Oshawott, Tepig of Snivy vechten tegen menselijke tegenstanders in plaats van tegen andere monstertjes.

Dit had PETA zelf te zeggen over Pokémon:

"Much like animals in the real world, Pokemon are treated as unfeeling objects and used for such things as human entertainment and as subjects in experiments. The way that Pokemon are stuffed into pokeballs is similar to how circuses chain elephants inside railroad cars and let them out only to perform confusing and often painful tricks that were taught using sharp steel-tipped bullhooks and electric shock prods."

Het is niet de eerste keer dat de organisatie inspeelt op de release van een nieuwe game. Eerder lanceerden ze al Super Tofu Boy, een parodie op het zeer succesvolle Super Meat Boy. De makers van die laatste reageerden gepast door die Super Tofu Boy even later in hun eigen spel te stoppen als speelbaar personage. Dat zien we Nintendo nog niet meteen doen.

Het spel dat je hieronder kan spelen bevat vier tegenstanders en evenveel speelbare Pokémon met elk wel erg vreemde aanvallen. Tussen de gevechten door vind je schatkisten die je wat extra's opleveren. Erg moeilijk is het niet, maar wel zeer vermakelijk.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties