Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PETA start campagne tegen Mario

"Mario zet aan tot dragen van bont."

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft een nieuwe game in het vizier. Eerder namen ze het al op tegen dieronvriendelijk praktijken in onder andere Mafia Wars en Super Meat Boy. Ditmaal valt de twijfelachtige eer echter niemand minder dan Nintendo's Super Mario 3D Land te beurt.

PETA is namelijk niet te spreken over één van Mario's iconsiche power-ups, de tanooki-outfit. Dat is het wasbeerachtige pak dat Mario in staat stelt te vliegen. PETA vreest evenwel dat Mario hiermee een signaal uitstuurt dat het dragen van bont ok is. Bovendien, zo voegt een woordvoerder eraan toe, worden tanuki's in het echt vaak gevild voor hun vacht.

Net als bij Super Meat Boy houdt PETA het niet bij deze enkele aanklacht, ze ontwikkelden er zelfs een parodiegame voor. In Super Tanooki Skin 2D speel je als de voor Mario's jas levend gevilde tanuki die de achtervolging inzet op de Italiaanse loodgieter.

Nintendo antwoordt uiteraard dat het niet hun bedoeling is het dragen van bont te promoten. "Mario neemt doorheen zijn games diverse gedaanten van dieren en voorwerpen aan. Deze oppervlakkige transformaties geven hem speciale krachten, wat de Mario-games zo leuk maakt. Zij dragen echter geen enkele boodschap in zich buiten de spelletjes zelf.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties