Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PETA hekelt Nintendo in open brief

"Melk-minigame in 1-2-Switch haalt alle wreedheid uit melken."

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA bekritiseert Nintendo voor een onrealistische weergave van koeien melken. De minigame Melktijd in 1-2-Switch verbloemt volgens PETA de uitbuiting van koeien in melkerijen.

PETA-oprichter Ingrid Newkirk zegt in de brief dat Melktijd als simulator op alle aspecten van melkveehouderij moet ingaan, zoals de 'gewelddadige inseminatie van koeien.'

Volgens haar moet Nintendo spelers er ook aan herinneren 'dat ze door melk te drinken een industrie steunen die moeders en baby's uit elkaar drijft.'

"We raden aan dat Nintendo zich richt op minigames waarin van dierenleed geen sprake is, in plaats van de waarheid te verbloemen", schrijft Newkirk. "Is het team moedig genoeg om de waarheid onder ogen te zien?"

Bert ging kort na de release van de Nintendo Switch aan de slag met 1-2-Switch. Zijn verdicts lees je nog eens in de 1-2-Switch review.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Bert Van der Hoogerstraete avatar

Bert Van der Hoogerstraete

Redacteur

Bert is niet meer zo actief voor Eurogamer Benelux als vroeger, maar schrijft wel nog steeds graag reviews. Hij wisselt kleurrijke Nintendogames af met de duisternis van Bloodborne en wacht al tien jaar tevergeefs op een nieuwe Golden Sun.

Reacties