Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PES verliest licentie voor AC Milaan en Inter Milaan

Geen officiële namen en gelijkenissen meer in PES 2021

PES (Pro Evolution Soccer) verliest zijn licentie voor de Italiaanse voetbalclubs Inter Milaan en AC Milaan. Dat maakt uitgever Konami vandaag bekend.

Dat betekent dat in PES 2021 de officiële namen van beide clubs en de namen en beeltenissen van hun spelers niet langer in de game zitten. PES 2021-spelers moeten zich dus behelpen met valse namen.

Voor PES 2020 heeft het verlies van de licentie weinig gevolgen, en ook de myClub-spelers zullen geen hinder ondervinden.

"In de toekomst zullen we onze bestaande partnerschappen versterken en nieuwe relaties opbouwen om de best mogelijke voetbalervaring te bieden. Nogmaals bedankt voor jullie steun en begrip," laat Konami weten in een statement. Het valt nog af te wachten of dit betekent dat er andere clubs verdwijnen uit PES 2021 of dat er juist andere worden toegevoegd.

Bekijk op YouTube

Het is een jammere zaak voor Konami, want in augustus 2019 kondigde Konami nog trots aan dat het de officiële licentie bemachtigd had voor de Serie A, waardoor PES alle officiële logo's, clubs en spelers mocht gebruiken. Serie A kampioen Juventus was zelfs exclusief voor PES 2020 waardoor FIFA 20 zich moest behelpen met 'Piemonte Calcio' als pseudoniem. Miralem Pjanić, middenvelder bij Juventus, mocht zelfs samen met Lionel Messi op de cover staan van de game.

Dat huwelijk is nu dus ten einde.

Read this next