Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PES heet vanaf nu eFootball en is free-to-play

Tweede wissel.

Pro Evolution Soccer heet vanaf dit jaar eFootball en komt in de herfst uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Later dit jaar komt de game ook naar Android en iOS. Dat onthult uitgever en ontwikkelaar Konami in een eerste trailer.

Het is al de tweede keer dat de reeks van naam verandert. Eerst heette de game Winning Eleven, later veranderde die naar Pro Evolution Soccer en nu gaat de game dus door het leven als eFootball. De game wordt voor het eerst ook in de Unreal Engine ontwikkeld. Verder krijgt de game bij zijn release cross-generation- en later zelfs volledige cross-play-functionaliteit tussen alle platformen. Wanneer dat gebeurt en welke functies er nog allemaal komen, ontdek je in de onderstaande roadmap.

eFootball bevat ook de Motion Matching-functie. Die zet volgens de ontwikkelaar "een groot scala aan bewegingen van de spelers op het veld om in een reeks van animaties en selecteert vervolgens diegene die het meest van toepassing is". Daardoor bevat eFootball in vergelijking met voorgaande games vier keer zoveel bewegingen. Die functie doet sterk denken aan de Hypermotion-functie in de FIFA 22.

Wie de game speelt, gaat in local matches kosteloos aan de slag met teams als FC Barcelona, Juventus, Bayern München en Manchester United. Welke teams er nog in eFootball ziten, welke opties je krijgt en welke modes betalend en gratis zijn, onthult Konami in augustus.

"Door te starten met de sterke fundamenten van de Unreal Engine hebben we enkele wijzigingen gedaan om virtueel een nieuwe voetbal game engine te creëren die eFootball de komende jaren gaat aansturen", aldus franchise producent Seitaro Kimura.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties