Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PES 2010 releasedata bekend

Wordt het PES of FIFA dit jaar?

De data waarop de verschillende versies van Pro Evolution Soccer 2010 zullen verschijnen, zijn bekend gemaakt. Op 22 oktober verschijnt het nieuwste deel in de succesvolle reeks voor de Xbox 360, Playstation 3, en PC. Op 9 november volgen de versies voor de Wii, Playstation 2 en PSP, aldus Konami.

Shingo Takatsuka (beter bekend als Seabass) heeft daarnaast bekend gemaakt dat de ontwikkelaars hebben geluisterd naar alle kritiek van pers en gamers. Dat hebben we al vaker gehoord, en het feit dat er nog vrij weinig baanbrekende vernieuwingen naar buiten zijn gebracht vraagt in ieder geval om een kritische houding tegenover de game die ingehaald lijkt te zijn door FIFA, de grote concurrent.

Wel is er naar buiten gekomen dat PES 2010 (net als FIFA) gebruik gaat maken van de zogenaamde 360 graden-besturing, die het mogelijk maakt om veel preciezer te dribbelen. Daarnaast zijn er versimpelingen aangebracht in de tactische opties en zitten er meer passeerbewegingen in de game. Of het genoeg is om alle kritiek op het vorige deel goed te maken, is nog maar de vraag.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur

Jesse Zuurmond

Contributor

Reacties