Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Persona 5 twee miljoen keer verkocht

Persona-lijk record voor de serie.

Ontwikkelaar Atlus maakt bekend dat Persona 5 al twee miljoen keer verkocht is. De game is daarmee naar alle waarschijnlijkheid de best verkochte ooit in de serie.

Vlak na de westerse release in april van dit jaar was de game al 1.5 miljoen keer verkocht. Dat had grotendeels te maken met de Japanse release van de game vorig jaar. Intussen zijn daar dus nog een 500.000 verkochte eenheden bijgekomen.

Volgens Atlus-topman Naoto Hiraoka is Persona dankzij deze verkoopcijfers niet langer een niche-serie, maar 'een van de belangrijkste titels van het jaar'. Hiraoka wijst er ook dat dat 'het succes van Persona 5 belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van Japanse games voor de westerse markt'.

Persona 5 lanceerde bij ons in april voor de PlayStation 3 en de PlayStation 4. Onze Sander was in elk geval onder de indruk van de game. Zijn Persona 5 review lees je hier.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties