Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Persona 5 aangekondigd voor PlayStation 3

Plus spin-off games voor Vita en 3DS onthuld.

Atlus werkt aan Persona 5 voor de PlayStation 3. De Japanse ontwikkelaar maakte dat gistermiddag bekend tijdens een livestream, waar ook drie andere Persona-games werden aangekondigd.

Voor iedere Persona-game is nog geen westerse release bekendgemaakt. Persona 5 staat in de planning voor een Japanse release in de winterperiode van 2014. Een eerste teaser toont vijf stoelen met ballen aan kettingen. "You are slave. Want emancipation?"

Japan kan daarnaast vanaf juni 2014 aan de slag met Persona Q: Shadow of the Labyrinth voor de Nintendo 3DS. Deze dungeon crawler bevat personages uit Persona 3 en Persona 4. Etrian Odyssey-producent Daisuke Kaneda heeft de leiding over het project.

In de herfstperiode van 2014 lanceert Persona 4: Dancing All Night voor de PlayStation Vita. Deze 'sound action' game speelt zich zes maanden na Persona 4 af, en is in ontwikkeling bij Dingo, bekend van de Hatsune Miku-games.

Tot slot maakt nog een vervolg op Persona 4: Arena. Persona 4: The Ultimax Ultra Suplex Hold bereikt op 28 november de Japanse arcadekasten en komt in de zomerperiode van 2014 uit voor de PlayStation 3.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties