Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Persona 4 Arena komt 10 mei

Uitgever Zen United geeft het verlossende woord.

Het vechtspel Persona 4 Arena (Persona 4 The Ultimate In Mayonaka Arena in Japan) komt 10 mei uit in Europa. Japan had het spel al sinds juli 2012 en Amerikanen konden in augustus 2012 met de vechter aan de slag. Europa kan nu eindelijk ook genieten van het vechtspel dat zich afspeelt in het universum van Shin Megami Tensei: Persona.

Atlus (ontwikkelaar en uitgever in Japan en Amerika) en Arc System Works (ontwikkelaar) werkten beiden aan het spel. Atlus' Persona 4 personeel verzorgde het verhaal en Arc System Works ontfermde zich over het vechtmechanisme en gameplay. Het spel wordt uitgegeven in Europa door Zen United. De Europese uitgever voorziet geen vertragingen en pre-orders ontvangen de soundtrack van het spel, exclusieve artwork en een "digital fan pack" (het is onbekend wat dat laatste precies inhoudt).

Atlus besloot het spel een regionlock mee te geven. Dit betekent dat spellen gebonden zijn aan consoles uit een bepaalde regio. Een Amerikaanse versie van Persona 4 Arena werkt dus niet op een Europese of Aziatische PlayStation 3 of Xbox 360 console. Europeanen moesten dus op een lokale release wachten. Het spel zou eerst in augustus 2012 in Europa verschijnen, daarna 'eind 2012' en vervolgens werd de releasedatum voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties