Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Persona 2 krijgt PSP remake

Innocent Sin naar de PSP.

De Famitsu van deze week heeft bevestigd dat Persona 2: Innocent Sin een remake krijgt voor de PSP.

Een rapport via Siliconera.com laat weten dat de RPG's nieuwe versie in dezelfde lijnen zal liggen als de PSP-remake van de eerste Persona. Het is van hetzelfde principe, maar met breedbeeld ondersteuning.

Op het speelveld zullen spelers een minimap en groepstatistieken zien. Emoties van demonen zullen zichtbaar zijn op het scherm om onderhandelingen gemakkelijker te maken. Fusion skills hebben dan weer cut-ins zoals in latere Persona games.

Persona is een spin-off reeks van het Megami Tensei franchise en kende heel wat succes met Persona 3 en 4 – meteen ook de eerste Persona games die in Europa verschenen. Persona 2: Innocent Sin verscheen enkel in Japan, zijn semi-opvolger/alternatieve visie Persona 2: Eternal Punishment verscheen in Japan en Amerika.

Innocent Sin wordt door het jRPG publiek als een sublieme RPG gezien. Hij staat dan ook ergens bovenaan de lijst van 'beste RPG's die Europa niet heeft', net naast Chrono Cross, Xenogears en Dragon Warrior VII. De reden dat Innocent Sin nooit naar Europa kwam, zou wel eens kunnen liggen aan de zwaar controversiële onderwerpen. Denk maar aan de optie om je protagonist homoseksueel te maken en – hier zal het echte probleem liggen - de herrijzenis van Adolf Hitler. Die Japanners toch, malle jongens.

Voorlopig is er nog geen release datum bekend. Het is zelfs nog niet bevestigd of de titel naar het Westerse publiek komt.

Getagged als
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties