Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Persconferenties werken door op de beurs

Nintendo verliest, Sony en Ubisoft zijn winnaars.

Bij het openen van de beurzen over de hele wereld was te zien hoe de aandeelhouders reageerden op de persconferenties van de afgelopen dagen op de E3. Zowel op de Japanse beurs als op de Amerikaanse Nasdaq waren duidelijke veranderingen waar te nemen.

Nintendo's persconferentie draaide voor ons gamers uit op een teleurstelling. We hadden in ieder geval iets spannenders verwacht, laten we eerlijk zijn. Ook de aandeelhouders dachten er blijkbaar zo over. Bij de opening van de Japanse beurs was het aandeel van het bedrijf 2,68% in waarde gedaald.

Sony deed het daarentegen een stuk beter. Hun persconferentie was niet slecht, maar ook niet briljant. Op de beurzen bekeek men het van de positieve kant: op de Tokyo Stock Exchange steeg Sony met 2,14% en op de Nasdaq zelfs met 3,21%.

Toch is de échte winnaar de Franse uitgever Ubisoft. Met games als Far Cry 3 en Assassin's Creed III imponeerde ze ons al. Toen ze daar nog als complete verrassing de nieuwe IP Watch Dogs aan toevoegden, was het wel duidelijk dat het bedrijf de beste persconferentie had gegeven. Dit bleef onder aandeelhouders dan ook niet onopgemerkt: een aandeel Ubisoft steeg met 5% in waarde.

Getagged als

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties