Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Perception haalt doel op Kickstarter

4.000 mensen hebben blind vertrouwen in project.

Horrorgame Perception heeft het Kickstarter-doel van 150.000 dollar gehaald. Momenteel staat er meer dan 160.900 op de teller met nog 28 uur te gaan. Eind mei werd Perception door de ex-ontwikkelaars van BioShock onthuld.

In Perception speel je als de blinde vrouw Cassie die door visioenen van een mysterieus landhuis geplaagd wordt. Ze gebruikt een techniek vergelijkbaar met echolocatie om doorheen het landhuis haar weg te vinden. Met haar wandelstok maakt ze eveneens een visualisatie. Dat geluid trekt echter The Presence aan, een entiteit die haar opjaagt en waartegen ze zich niet kan verweren. Verschuilen is de enige oplossing.

In een update meldt ontwikkelaar The Deep End Games dat er een Silent Night-modus komt. Daarin kies je wat voor protagonist je wilt: een pratende Cassie of een voor horrorgames typische stille protagonist.

Intussen ondersteunen meer dan 4.000 mensen het Perception-project. Daarom komt er wellicht een True Darkness-modus, waarin Cassie haar wandelstok verloren heeft en slechts haar voetstappen kan gebruiken.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties