Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Per ongeluk gereleaste Black Ops Cold War crossbow terug uit de game gehaald

Spelers zijn razend omdat hun progressie weg is.

Fans reageren misnoegd over een nieuwe beslissing van Activision in Call of Duty: Warzone en Black Ops Cold War. Nadat een nieuwe crossbow gisteren per ongeluk al te koop was in de store, heeft de uitgever de kruisboog terug uit de game gehaald. Daardoor zijn spelers echter ook al hun progressie met het wapen kwijt.

Op 18 maart ontdekten spelers een nieuwe bundel met een blueprint voor de R1 Shadowhunter Crossbow. Die bundel was voor 1200 COD Points te koop in de Warzone store. Hoewel Activision zelf nog niets had aangekondigd over het nieuwe wapen, kochten veel spelers toch alvast de blueprint.

Het wapen zelf bleek nog niet bruikbaar in Warzone, maar wel in Black Ops Cold War. Daarnaast bleek het ook mogelijk om het basismodel van het wapen vrij te spelen via een nieuwe challenge in Black Ops Cold War. Daarvoor moest je drie one shot, one kill medals in 15 verschillende wedstrijden behalen met een wapen zonder attachments.

Veel spelers hebben intussen dan ook het wapen vrijgespeeld en er al heel wat progressie mee geboekt. Activision heeft nu echter beslist om de crossbow terug uit de game te halen. Wanneer het wapen terug in de game komt, wordt bovendien al je progressie gewist.

Via sociale media uiten veel fans hun ongenoegen. De beslissing om het wapen voorlopig uit de game te halen en een refund aan te bieden, kan nog op begrip rekenen. Het verwijderen van gemaakte progressie is een ander paar mouwen. Veel spelers hebben immers al heel wat uren gespendeerd om het wapen te levelen.

De R1 Shadowhunter Crossbow is niet de eerste controverse waarin Activision deze week verzeilt. Eerder deze week werd er nog een neonazisymbool ontdekt in Warzone.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops Cold War

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Call of Duty: Warzone

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties